Manapság is sok helyütt köszöntik így az érkezőt Magyarországon, és egy ilyen fogadtatás sokkal több egy átlagos üdvözlésnél.
Úgy tartják, a magyar a világ egyik legszínesebb, legárnyaltabb, legszebb nyelve. És azt is tudjuk (kissé szabadon idézve Kölcseyt és Aranyt): nyelvében él a nemzet. Kis jóindulattal és némi egészséges merészséggel a két állításból összehozhatunk egy harmadikat: a magyar a földkerekség egyik legszínesebb nemzete. Az pedig már magától értetődik, hogy az ország, ahol a világ egyik legszínesebb nemzete él, csakis az egyik legszebb lehet J
És az is. Csak sokszor nem látjuk, nem vesszük észre. Elmegyünk a minket körülvevő csodák mellett. Természetessé, hétköznapivá és ezzel együtt gyakorta érdektelenné válik az a rengeteg érték, emberi, kulturális és természeti kincs, mely ebben a kis országban fellelhető.
Vajon hányan tudjuk, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van egy kis falu, melynek egyik dombján él a havasi tűzlepke. Csak és kizárólag itt. Sehol másutt a világon. Kit érdekel? Valakit, valakiket mégis: Margaret Thatcher volt brit miniszterelnököt biztosan - egyébként miért utazott volna a 285 fő lakosú Sajómercsére?
Érdekes, hogy a világ távoli pontjairól érkezők jobban értékelik a magyar kuriózumokat, mint mi magunk. Bizony helytálló a következő (idézett) gondolat: "meg kellene tanulnunk vágyakozni az után, amink van". Ehhez persze elengedhetetlen, hogy tudjuk, mi minden áll rendelkezésünkre.
A "Nyaralás itthon" ezt a kincsestárat mutatja be, szándékaink szerint mindenre kiterjedően. Bízunk benne, hogy a honlap tartalma, keresési rendszere igazi kánaánt biztosít azok számára, akik egyetértenek velünk abban, hogy remek dolog a tengerparton, a naplementében gyönyörködve elkortyolni egy koktélt, de az is egy életre szóló élmény, mikor a bozsoki hegyoldalban járva vadidegenek meginvitálnak egy pohár borra, amiből aztán éjszakába nyúló beszélgetés lesz, távozáskor a rétről még szednek egy kis csokrot a vendégnek, és így búcsúznak: "Köszönjük a barátságot".
Csak az tudja, milyen nagy ez az ország, aki megpróbálja felfedezni! Szívesen fogadjuk ezért a Ti élményeiteket, javaslataitokat is, hogy minél teljesebb lehessen ez az izgalmas kaland, amihez nem kell útlevél, repülőjegy, ami csak egy karnyújtásnyira van, és még a szavunkat is megértik.
Kérdéseiteknek és véleményeteknek is örülünk, hiszen ezek segítenek minket munkánkban, melynek alapvető célja: