Ide várnak


Ezért várnak


Ezzel várnak


Visegrád

   Visegrád Magyarország egyik leglátogatottabb üdülõkörzetében, a Dunakanyarban fekszik, festõi szépségû hegyek között. A település sajátos történelmi hangulatot áraszt régi patinás épületeivel, mûemlékeivel és keskeny utcáival. Budapesttõl 43 km-re, Pest megye északnyugati részén található.

   A Dunántúli középhegység északkeleti tagja a Dunazug-hegység, melynek északkeleti vége a Pilis. A Duna jobb partján helyezkedik el Visegrád települése, melyet nagyjából két részre oszt az Apátkúti (Malom) patak. A parti keskeny sík területeken épült és a kisebb dombokra felkúszó nagyközséghez tartozó fontos területek Gizellatelep, Lepence és Szentgyörgypuszta.

   Visegrád kedvezõ adottságai és kulcsfontosságú stratégiai szerepe miatt a történelem során mindig is az érdeklõdés középpontjában állt. Évszázadokig itt õrizték a Szent Koronát, és amikor a magyarság 1000 éves történelmi múltjára emlékezünk, nem szabad elfelejtenünk azt a tényt, hogy Visegrád a XIV. században az ország és a központi kormányzati intézmények székhelye volt.

   A Fellegvár, a Királyi Palota és a Salamon-torony látogatóinak száma évente 600 000 - 800 000 között mozog. A nemzeti kulturális örökségünkhöz tartozó mûemlékek (Fellegvár, Salamon-torony, Alsóvár, Királyi Palota), az idegenforgalmi rendezvények (Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok) és a létesítmények (szállodák, panziók, magánszálláshelyek) méltán országos és nemzetközi hírû településsé emelik Visegrádot.

   Népszerû kirándulóhely a Fellegvárat koronaként viselõ Várhegy, Nagyvillám, Mogyoró hegy, Fekete-hegy.

   Gyalogos- és kerékpár túrára alkalmas jelölt útvonalak hálózzák be a Visegrádi hegységet, az Apát-kúti völgyet. Tágas erdei tisztások, játszóterek és szabadidõ-sportra alkalmas pályák mindenki számára kínálnak lehetõséget szorakozásra, kikapcsolódásra.