Ide várnak


Ezért várnak


Kiskunmajsa

Kiskunmajsa Magyarország középsõ részén, a Duna-Tisza közén Kecskeméttõl Dél-re 60 km. Szegedtõl Északra 45 km távolságra helyezkedik el. Megközelíthetõ gépjármûvel az M5-ös autópálya Kiskunfélegyházi lejárójától jobbra, Kiskunhalas irányába. Vasútvonalon a Budapest – Szeged fõvonalon Kiskunfélegyházán történõ átszállással, vagy a Budapest – Kelebia fõvonalon Kiskunhalason történõ átszállással.

Látnivalók:

Kiskunmajsa fõterén áll a Boldogságos Szûz Mária tiszteletére felszentelt késõ barokk stílusú római katolikus templom. 1805-ben kezdõdött el a bõvítése Rábel Károly kõmûves mester vezetésével. 1809-ben fejezõdtek be a munkálatok. Ekkor alakult ki a templom mai mérete: 50 méter hosszú, 21 méter széles. A templom szentélyének külsõ falán egy emléktábla és egy bronz emlékmû található, amelyet a település 250. évfordulójára állítottak.

A város központjában a Félegyházi úton található a Helytörténeti Múzeum.

A múzeumhoz szervesen kapcsolódó építészeti érték a Tájház, mely Kiskunmajsa egyik legrégebbi építészeti emléke. Az 1850 körül épült nádtetõs, három osztatú, közép padkás, szabadkéményes építmény a Kiskunság jellegzetes népi, építészeti emléke a XVI. századtól.

A Gyógyfürdõ 17 éves múltra tekint vissza. Az 1960-as években meginduló szénhidrogén-bányászat melléktermékeként felszínre törõ 72 fokos nátriumhidrogén-karbonátos termálvízre épült, szabadtéri medencékkel. Ezt követõen került átadásra az impozáns faszerkezetû fedett csarnok. 2001. májusától élményfürdõ - dombcsúszda, a pezsgõágyak, a vizes barlang, a gejzír, a buzgárok, a különbözõ dögönyözõk és masszírozók, a vadvízfolyosó, a pezsgõfürdõ, sziklacsobogó, a vízgomba - teszi kellemesebbé az itt tartózkodást.