Ezért várnak


Ezzel várnak


Ha online foglalsz, 5%
kedvezményt kapsz
a fenti árból!


Batthyány Kastélyszálló
Szállás szolgáltatások
Étterem
Garázs, zárt parkoló
Kert, kerthelyiség
Konferenciaterem
Különterem
Kutya, háziállat vihetõ

Fedezze fel környékünket!


Pécs történelmi belvárosa 5 km, ahova a személygépkocsi mellett kiváló buszközlekedéssel is el lehet jutni. A mediterrán hangulatok városa egyben a Dél-Dunántúl kulturális fellegvára. Kiemelkedõ értékei a világörökség részévé nyilvánított ókeresztény síremlékek, a Székesegyház, a múzeumok, valamint a rendezvényekkel kísért pezsgõ kulturális élet.


A híres vörösborok és borászok hazájában, a Villány-Siklósi Borút kedves tájain a napsütötte déli lejtõk zamatos nedûjét a hangulatos pincesorokon.
A Mohács- Bóly Fehérborúton a finom borok mellett a térség sokszínû nemzetiségi hagyományai is feltárulkoznak a nagynyárádi kékfestõ mûhelyen, a mohácsi busó házon, valamint a térség egyéb kézmûves mûhelyein, kiállítóhelyein eresztül.
A fürdõzésre vágyók ellátogathatnak a Mecsek gyöngyszemének tartott, hegyekkel övezett Orfûi tóra, amelytõl már nincs messze a gyógyhellyé minõsített, látványos abaligeti cseppkõbarlang, vagy élvezheti a gyógyvizeirõl világhírû Harkányfürdõ szolgáltatásait.


 


ÁLLJON MEG EGY PILLANATRA NÁLUNK, KEDVES UTAZÓ!


Gróf Batthyány Kázmér, Baranya Vármegye egykori fõispánja, a Kossuth-kormány minisztere hajdani birtokán találja magát. Pécs mellett, a XVIII sz. elején épült, korai barokk kastélyépület máig õrzi századokon át fennmaradt lovaskultuszát!
Elhelyezés: antik bútorokkal berendezett grófi lakosztályokban vagy fürdõszobás, kétágyas (pótágyazható), szobákban. A tizenhat szobánk és három lakosztályunk TV- vel, telefonnal, minibárral, szaunával felszerelt.


Szolgáltatásaink:


24órás portaszolgálat, szobaszerviz, mesterszakács vezette 120 fõs étterem, borbemutatás és kóstoltatás a 30 fõs borospincében, árnyas kerthelyiség, parkoló, igény szerint helyi és környékbeli programok szervezése, idegenvezetés.


 


BATTHYÁNY KASTÉLYSZÁLLÓ, A RENDEZVÉNYHELYSZÍN


Legyen a cég jövõjét befolyásoló tanácskozás, a szokásos éves tréning vagy vidám évzáró mulatság, a Batthyány kastély mindehhez megfelelõ keretet kínál.
Konferenciatermeink:25 fõs Batthyány-terem, 25+15 fõs Strattmann-terem, 100 - 120 fõs étterem.
A termek felszereltsége: flipchart, írásvetítõ, írásvetítõ vászon, televízió.
Kastélyszállónk alkalmas esküvõk, bankettek, osztálytalálkozók, kerti partik lebonyolítása egyaránt.


 


BATTHYÁNY KASTÉLYSZÁLLÓ, A GYAKORLATI OKTATÁSI KÖZPONT


A kastély a Magyar Iparszövetség Oktatási Központ (MIOK) Alapítvány Pécsi Kirendeltségének tanszállójaként mûködik, tanétteremmel és tankonyhával egyaránt felszerelve. A kastélyszállóban az Országos Képzési Jegyzékbe felvett, vendéglátáshoz és idegenforgalomhoz kapcsolódó szakmák gyakorlati oktatása folyik, a képzésekre a kastélyban és a MIOK-nál lehet jelentkezni.
A hobbiból alkotók számára kézmûves táborokat szervezünk, melyekre a kastélyszállóban lehet jelentkezni.


 


A BATTHYÁNY KASTÉLYYZÁLLÓ, MINT LOVASTURISZTIKAI BÁZIS


Pécs-Üszögpusztán a lótenyésztés több évszázados hagyományokkal bír. A kastélyépületben és környékén lépten-nyomon ennek hatását érezheti a vendég: lovasszobor a kertben, méneseket ábrázoló képek a falakon, lófejben végzõdõ kerítéselemek. A lovagolni vágyók a kastély mellett, Szapper Imre lovastanyáján vehetik igénybe a következõ lovasszolgáltatásokat: futószárazás, lovaglás, tereplovaglás, fogathajtás és fogathajtás oktatás, sétakocsikázás, hintózás, esküvõi fogatok, lovastábor. A lovastanya mellett horgásztó várja vendégeit.


A Kastélyt a Batthány család a XVIII. század elején építette korai barokk stílusban. Reformkori tulajdonosa Gróf Batthány Kázmér volt. Az épület 2002-ben lett felújítva, mûemlékvédelem alatt áll.Szolgáltatások:


16 db kétágyas pótágyazható szoba, 1 db lakosztály, és 2 antik bútoros szoba, 3 db lakosztály ( tv, telefon, minibár, fürdõszoba), étterem ( 100-120 fõ), borospince ( 25 fõ), szauna, Batthány terem ( 25 fõ). Strattmann terem (25+15 fõ), pihenõpark, parkoló, a közelében lovaglási és horgász lehetõség.


 


Elérhetõségek:


7680 Pécs, Kastély u. 2.


Tel.: 72-548-180


Fax: 72-548-181


e-mail:


http://www.batthyanykastelyszallo.t-online.hu/

  Szobák száma ár fõ/éj* Fürdõ-
szobás
Fsz. nélküli Légkon-
dícionált
TV Minbár Számítógép,
Internet
Egyágyas 1 6500-tól 1 1 1
Kétágyas 11 8500-tól 11 11 11
Kettõ+pótágy 4 12500-tól 4 4 4
Apartman 3 12900-tól 3 3 3