Ezért várnak


Ha online foglalsz, 5%
kedvezményt kapsz
a fenti árból!


Huszár Panzió
Szállás szolgáltatások
Csónakázás
Csúszda
Étterem
Garázs, zárt parkoló
Gyermekjátszótér
Gyermekmedence
Gyógyvíz
Horgászat
Kert, kerthelyiség
Kézmûves foglalkozások
Kikötõ
Különterem
Lovaglás
Lovaglás, póni-lovaglás
Napozó
Simogatható állatok
Számítógép, Internet
Uszoda (fedett)
Uszoda (nyitott)
Vízi játékok
Vízi sportok

   Panziónkban 16 kényelmesen berendezett szoba várja pihenni vágyó vendégeit. 42 kedves vendégünket tudjunk egyszerre fogadni. A szobák felszereltsége: zuhanyzós fürdõszobák, minibár, TV, széf.


A szoba-árak a meleg reggelit tartalmazzák!


Csoportok részére, vagy hosszabb idejû tartózkodásra kedvezményes árat kalkulálunk!


Panziónk üdülésicsekk-beváltóhely, így ezeket készséggel elfogadjuk.


Helyi különlegességek: vártúra, erdei barangolás gyalog vagy lóháton a Tengerszemhez. A közelben lévõ Végardói termál-fürdõben strandolási és úszási lehetõség.


   A Huszár Panzió közelében egy lovastanyán vendégeink részére lovas programot tudunk szervezni. Lehetõségek: karám-lovaglás, tereplovaglás, lovas túra a tengerszemhez.


Lavaglás oktatás: csoportoknak vagy egyénileg, kezdõtõl haladó szintig.


Éttermünk 120 vendég fogadására alkalmas.


Nyitva tartás: minden nap 12-23 óráig, de szállóvendégeinket 8-10 óráig reggelivel is várjuk. Vállaljuk rendezvények, lakodalmak lebonyolítását 100-120 fõ részére.


Érdeklõdését ezúton is megköszönjük és részletes információval a következõ számokon vagy e-mailen állunk rendelkezésére.


Érdeklõdjön a következõ telefonszámon: 06-30-403-4085


Tel.: 47-511-158, Fax: 47-313-018E-mail: chromat@axelero.hu vagy huszarpanzio@freemail.hu


Sárospatak


Sárospatak a Bodrog folyó két partján terül el , az ország egyik legszebb, õsrégi városa, amely már történelem elõtti idõkben is lakott hely volt. Nevében a "patak"-ot valószínû a Bodrogról kapta. A "sáros" szócskát pedig a Bodrog és Ronyva közt elterülõ sáros vidék után nyerte. Latin neve Potamopolis.


A város legismertebb nevezetessége a Sárospataki Vár, amelyet a Bodrog partjáról nézve festõi szépséget kölcsönöz a hangulatos településnek. A hagyomány szerint Jaroszláv kievi fejedelem leánya, Agmunda királyné jegyajándékba kapta volna a várat s így a város királynéi város volt


A vár igazi története 1534-ben kezdõdött, bár a legrégibb épületrész, a Vörös-torony 1500 körül épült. Jeles történelmi események színhelye volt, ma hazánk legszebb épen maradt vára és a Rákóczi Múzeum otthona.


A Várkert formáját a Bretzeinheimek alakították ki, de ma jóval szegényesebb a kép. Az idõs fák közül nevezetes az 515 cm törzskerületû fehérakác, a 406 cm törzskerületû japánakác, s a két idõs virágos kõris. A kertkultúra Lorántffy Zsuzsanna idejében virágzott. A XVI-XVII. században kialakított kastélypark ma a Henri Cavet 1826. évi angolkert terve alapján telepített formáját õrzi.


A város másik nevezetessége a Református Kollégium. Az 1531-ben alapított kollégium egyetlen megmaradt régi épülete az 1773-ban épült Berna-sor. A jelenlegi nagykollégium, gimnázium, diákotthon, levéltár és könyvtár klasszicista együttesét 1806-ban emelték. Az elmúlt századok alatt a Kollégium a város életének meghatározó tényezõjévé vált. A magyar írók mint a klasszikus mûveltség fellegvárát Bodrog-parti Athénnek nevezik; Csokonai a Múzsák székhelyének mondta, s késõbb, az angol nyelven megszerezhetõ és érvényesíthetõ diplomájának köszönhetõen érdemelte ki a magyar Cambridge elnevezést.

Cím: Sárospatak, Kazinczy u. 3. Telefonszám: 47-511-158

  Szobák száma ár fõ/éj* Fürdõ-
szobás
Fsz. nélküli Légkon-
dícionált
TV Minbár Számítógép,
Internet
Egyágyas
Kétágyas 5 6000 5 5 5
Kettõ+pótágy 9 8000 9 9 9
Apartman 1 10000 1 1 1