Ezzel várnak


Ha online foglalsz, 5%
kedvezményt kapsz
a fenti árból!


Apát Hotel
Szállás szolgáltatások
Étterem
Garázs, zárt parkoló
Grillezés
Horgászat
Kert, kerthelyiség
Kézmûves foglalkozások
Konferenciaterem
Különterem
Kutya, háziállat vihetõ
Lovaglás
Lovaglás, póni-lovaglás
Mosoda, mosógép
Napozó
Számítógép, Internet
Tûzrakási lehetõség

Az Õrségnek és a Vend Vidéknek mindig különleges hangulata van, de õsszel és télen ez még inkább hangsúlyos. Az idelátogatókat magával ragadja nem csak a táj szépsége, de az abból áradó nyugalom és a leírhatatlan belsõ szabadságérzés is.


Nagy kirándulásokat tehetünk a mintegy 30 km hosszú túra-útvonalakon akár biciklivel, vagy gyalogosan.


A fáradt vándor biztos pihenõre és nagyszerû konyhára talál nálunk, az Apát Hotelben. Csendre nyugalomra, friss erdei levegõre vágyóknak, az erdei túrákat kedvelõknek a kirándulások után jól esik a szauna. A kedélyesen berendezett társalgónkban és bárba n pedig visszaidézhetik a nap élményeit. 


Szeretné egy új ötlettel feldobni céges partiját, tanácskozását?


Mindjárt itt az évvége.


• Úgy érzi hogy szorítanak a határidõk? Pánik helyett hozza meg a még hátralévõ döntéseit egy kellemes környezetben az Õrség legszebb részén az Apát Hotelban.


• Unja már a pogácsát és az apró süteményeket? „Tök jó” kávészünetekkel,(sült alma, sütõtök, forralt bor, házi készítésû fokhagymás kifli), kitûnõ konyhával kényeztetjük vendégeit.


• Ajánlatunk egy kétnapos rendezvényre szól, mely tartalmaz egy éjszakai szállást, két fõétkezést, két kávészünetet, svédasztalos büfé reggelit, a konferencia terem használatát.


10.800,- Ft/fõ


Töltsön egy kellemes estét vagy hétvégét kollégáival, vagy partnereivel nálunk, igény szerint megszervezzük céges, baráti és családi rendezvényeit. 


 


Kakasmandikó Erdei Iskola a Hotel ApátbanHelyszín, környezet


Apátistvánfalva Vas megye déli részén fekszik, a magyar-osztrák- szlovén hármashatártól 12 km-re, az Õrségi Nemzeti Park nyugati részén, Szentgotthárd városától 6 km-re. A falu egy nemzetiségi közösség által lakott település, az õslakosság vend (szlovén) nemzetiségû. A szállás a falu külterületén van, annak szélén, egy idõs fenyveserdõbe ágyazottan. A programok a szállás területén és annak közvetlen környékén, 0-4 km-es körzetben vannak. Ideális a helyszín, sok táji, természeti látnivaló van helyben.


A nemzeti park egyik legértékesebb része Apátistvánfalva és környéke, különleges rétegforrásokkal, gyönyörû fekvésû templommal, alpesi növényeket rejtõ rétekkel és õshonos fenyveserdõkkel.


A községre jellemzõ ún. szórvány településforma, amely Magyarországon csak ezen a vidéken jellemzõ.


Ritkasága miatt a község belterülete is védett, a nemzeti park része. A lakosságra jellemzõ, hogy még van jónéhány mezõgazdasággal foglalkozó család, így a hagyományos gazdálkodás még ma is megfigyelhetõ: kaszáló rétgazdálkodás, állattartás, gyümölcstermesztés (pl. még a tehenes fogat és a kézi aratás is elõfordul).


A gyalogosan elérhetõ helyszíneken kívül kerékpáros vagy buszos kirándulással elérhetõ több távolabbi (10-35 km) célpont is:


• Felsõszölnök: magyar-osztrák- szlovén „Hármashatár”


• Szalafõ: Pityerszeri Falumúzeum


• Õriszentpéter és Velemér Árpád-kori templomok, több hagyományos építésû fa harangláb, néhány tó is (a legközelebbi az ún Hársas- tó kb. 6 km-re).Program


A programot pedagógusokkal közösen állítjuk össze, „testre szabottan”:


a gyerekek korától, fizikai állapotától, érdeklõdésétõl függõen.


A programot fõképp felsõ tagozatosoknak készítjük, de alsósok jelentkezését is szívesen várjuk.


A hely meghatározó: egy szinte tiszta nemzetiségi falu, körbe mindenütt természetközeli fenyõerdõk – a környezet tehát olyan, amilyet másutt az országban nem láthat, nem érezhet. Ezt az ideális keretet töltjük meg tartalommal


Elõször szeretnénk ismertetni a falut.


Ez fõleg a község történetére, az itt lakókra életvitelére, kultúrájára, hagyományaira vonatkozik. A további napokon már fõképp az itteni természeti értékekre: erdõkre, rétekre, hagyományos gyümölcsösökre, forrásokra, vízfolyásokra koncentrál a program. Általában az „osztályt” (20 fõ felett) két csoportra osztva folynak a foglalkozások. Esténként dia (az itteni élõvilágról) és filmvetítés (természetfilmek), tábortûz teszi változatossá, táborivá az életet.Néhány izgalmas téma: kik a vendek?


- fenyveserdõk különleges madarai


- hogyan készül a pálinka?


- források a templom közelében


- milyen növények a tõzegmohák?


- hogyan gyûjtötték a gyantát?


- merre folyt az Õs-Rába?Erdei iskolánk célja, hogy egy indítást vagy erõs lökést adjunk (mintegy természet-injekciót) ahhoz, hogy a gyerekek váljanak környezettudatos felnõtté. Tehát nem a természetismereti tudás átadása csupán a célunk, hanem a természet szeretetének átadása és megõrzésének elõsegítése vezet bennünket. Elegendõ, ha egyetlen szelet látott, hallott, tapasztalt téma, jelenség megragadja, melybõl késõbb meríthet, ekkor már biztosan lesz hosszabbtávú kihatása a munkánknak. Ezért dolgozunk.A programokat a saját szakterületüket (növényvilág, állatvilág, gombák, tájtörténet) professzionális szinten értõ és mûvelõ szakemberek vezetik, akik a természet hosszútávú megõrzésének elkötelezett hívei. Kérésre részletesebb programismertetõt is küldünk.


Az erdei iskolai programok irányára 600 Ft /diák/nap.


A programok felelõs vezetõje Bodonczi László erdõmérnök- tanár, természetvédelmi szakmérnök, regisztrált erdei iskola szakértõ.


 


Cím: 9982 Apátistvánfalva, Fõ út 52. 


E-mail: hotel@apathotel.hu


Tel.: +36 94 536 015


Fax: +36 94 536 016


 

www.apathotel.huCím: Apátistvánfalva, Fo út 52

Telefonszám: 94-535-015

  Szobák száma ár fõ/éj* Fürdõ-
szobás
Fsz. nélküli Légkon-
dícionált
TV Minbár Számítógép,
Internet
Egyágyas
Kétágyas
Kettõ+pótágy
Apartman