Ide várnak


Ezért várnak


Ezzel várnak


Miskolci Vadaspark

 


 


 


 


    Az elmúlt esztendõben létrejöttének 20. évfordulóját ünnepelte a Miskolci Vadaspark, Magyarország legrégebbi múlttal rendelkezõ állatkertje. Elõdjét, mint királyi vadaskertet 1355-ben Nagy Lajos király alapította.


  


 


   Festõi környezetben (21,2 hektáros elegyes gyertyános-tölgyes területen) helyezkedik el a Vadaspark,  közvetlenül kapcsolódva a Bükki Nemzeti Parkhoz, így flóráját tekintve reprezentálja a szomszédos nemzeti park növényvilágát. Jelenleg 95 állatfaj közel ötszáz egyedét mutatjuk be.


  


 


   A Miskolci Vadaspark a vadon élõ állatok bemutatásán kívül jelentõs szerepet vállal a régió környezeti nevelési programjaiban, a Bükki-, és az Aggteleki Nemzeti Parkkal együttmûködve részt vesz a fajmegõrzési és rehabilitációs tevékenységekben.


 
Különlegességek:Itt látható Közép-Európa egyik legnagyobb farkas falkája természetszerû bemutatásban, emellett a hazai csülkös nagyvad fajok teljes skáláját tekinthetik meg a látogatók. Ezen kívül vadasparkunkban megcsodálhatók a világ más földrészeit képviselõ egzotikus állatokfajok is.


 
 


  Kulturális értékteremtésként egyedülálló létesítmény a Természetvédelmi Szoborpark kialakítása. Ennek különlegessége, hogy Gerald Durrell - a világhírû természettudós és számos népszerû könyv szerzõje - szoborportréja a világon elsõként itt lett felállítva.


 


Látogatóink október 1. és március 31. között 9.00 – 16.00 óráig,


április 1-tõl szeptember 30-ig 9.00 – 18.00 óráig tekinthetik meg a Miskolci Vadasparkot.


 


Miskolc, Csanyikvölgy


Információ: tel./fax: 46/332-121


e-mail: zoomiskolc@parisat.hu


honlap: www.zoomiskolc.hu