Itt történt


Ezért várnak


Ezzel várnakVisegrádi hegymenet

   (A Duna-Ipoly Nemzeti Park ajánlása)A Duna jobb partja és a Visegrádi hegység érintetlen erdei vidéket, kulturális értékeket és mindenek elõtt meredek emelkedõket és lejtõket kínál az elszánt kerékpározóknak.


   Budapest – Leányfalu között kiépült kerékpárút vezet, melynek minõsége hagy némi kívánni valót maga után, azonban a vele párhuzamosan futó fõútvonalon tilos és életveszélyes biciklizni.


   Budapestrõl Pomáz és Pilisszentkereszt érintésével a Nemzeti Park nyugati kapujához, az Esztergomi Bemutatóközponthoz juthatunk el, ahol kiállítás és tanösvény várja a látogatókat. Útközben kitérõt tehetünk Dobogókõre, ahonnan gyalogtúrázni indulhatunk.


   Szentendrérõl Pilisszentlászlón át Visegrádra, a Lepencei strandfürdõhöz lehet eljutni. Pilisszentlászlón megpihenve (szállás és étkezési lehetõségek vannak) érdemes gyalogtúrát tenni a Prédikálószékhez vagy a Pap-rétre.


  Visegrád és környéke, a Nagy-Villám, a Bertényi Füvészkert, Fellegvárhoz vezetõ panoráma autóút bár viszonylag forgalmas, de jól kerékpározható, a látvány megéri a fáradságot!