Itt történt


Ezért várnak


Ezzel várnakStrand – Zamárdi

   A zamárdi idegenforgalom meghatározó vonzereje a Balaton, és a községhez tartozó 10 km hosszú partszakasz, amelynek igazi különlegessége a csodálatos panorámájú, Tihanyra tekintõ, 3,5 km hosszú, egybefüggõ, árnyas, pázsitos szabadstrand, amely a kikötõnél, a Bácskai utca végén homokos parttal is rendelkezik. A köznyelvben csak nagystrandként emlegetett parton kívül, a Balatonhoz futó utcák végén is találhatunk kisebb strandokat. A gyermekek nagy örömére fövenystrandot alakítottak ki a Táncsics utca végén is. A strandhasználat és a parkolás a község egész területén ingyenes.


   A kellemes környezet mellett a szolgáltatások is a vendégek kényelmét szolgálják: a parton orvos és vízi mentõszolgálat tart ügyeletet. Az egész napos strandoláshoz öltözõkabinok, mosdók, vendéglátóegységek, sporteszközkölcsönzõk, játszóterek állnak rendelkezésre. Egyes idõszakokban animátorok segítik ötleteikkel a felnõttek és gyerekek változatos idõtöltését.


 


   Télen a befagyott tó korcsolyázásra, fakutyázásra csábít. Ez utóbbi kissé elfeledett sporteszköz ismét bérelhetõ egy helyi irodától.